Recepty

Pro gastro provozy, jídelny školní i zaměstnanecké, jsme připravili pár receptů. Díky receptům poukazujeme na fakt, že z našich směsí je možné tvořit více, než jen vařit podle základní receptury.

Lasagne z bramborového těsta

Lasagne z bramborového těsta

Cibuli a česnek mírně osmažíme na trošce oleje dozlatova. Přidáme mleté maso, rajčata, protlak, bylinky, sůl, pepř a povaříme asi 15 minut. Na bešamel rozpustíme na mírném ohni máslo, přidáme hladkou...

Detail
Slaný štrúdl z bramborového těsta

Slaný štrúdl z bramborového těsta

Ze směsi a vody a vypracujeme těsto, které si rozdělíme na dva stejné díly. Z každé poloviny těsta vyválíme mezi fólií tenký plát, který namažeme kečupem a poklademe surovinami na náplň. Zarolujeme jako...

Detail
Bramboroví šneci

Bramboroví šneci

Ve směsi na bramborové těsto rozmícháme papriku, přidáme vodu a utvoříme hladké těsto. Z těsta vyválíme za pomocí folie plát, na který dáme suroviny pro první, nebo druhou náplň, nebo zapojíme vlastní...

Detail
Bylinková roláda

Bylinková roláda

Ze směsi a vody vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva stejné díly. Z těsta mezi folií vyválíme asi půl centimetru silný plát, který potřeme bylinkami rozmíchanými v másle. Plát zabalíme pomocí...

Detail
Voňavá bramborová roláda

Voňavá bramborová roláda

Ze směsi a vody vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva stejné díly. Z těsta mezi folií vyválíme asi půl centimetru silný plát, který naplníme anglickou slaninou a špenátem/zelím. Plát zabalíme...

Detail
Bramboráky na plech s ovesnými vločkami

Bramboráky na plech s ovesnými vločkami

Všechny suroviny smícháme dohromady a těsto necháme zhruba 5 minut odpočinout. Na olejem nebo sádlem vymazanou gastronádobu vylejeme těsto. Pečeme na 160 °C asi 30 minut. Podáváme nakrájené například s...

Detail
Placky ze směsi na halušky

Placky ze směsi na halušky

Ze směsi a vody vypracujeme hladké těsto, ze kterého postupně vyválíme tenké placky. Opečeme na pánvi bez tuku z obou stran.

Detail
Lívance ze směsi na halušky

Lívance ze směsi na halušky

Směs na halušky smícháme s kypřicím práškem, vejci a mlékem. Vymícháme hladké těsto. Na pánvi rozpálíme olej. Těsto nabíráme lžící a do rozpáleného oleje tvarujeme lívance. Opečeme z obou stran dozlatova.

Detail
Pirohy z bramborového těsta

Pirohy z bramborového těsta

Směs na bramborové těsto smícháme s vodou a vypracujeme hladké těsto. Rozválíme ho na pomoučněném vále a rozkrájíme na rovnoměrné čtverce. Suroviny na náplň smícháme do hladké hmoty, nebo si nachystáme...

Detail