Pirohy z bramborového těsta

Pirohy jsou populární napříč zeměkoulí. Na sladko i na slano. Vyzkoušejte náš osvědčený recept na sladkou variantu pečených pirohů s povidly nebo džemem. Zkrátka a jednoduše, dokonalý moučník!

Postup

Směs na bramborové těsto smícháme s vodou a vypracujeme hladké těsto. Rozválíme ho na pomoučněném vále a rozkrájíme na rovnoměrné čtverce.

Suroviny na náplň smícháme do hladké hmoty, nebo si nachystáme povidla.

Připravené čtverce plníme náplní. Okraje potřeme rozšlehaným bílkem, přeložíme na trojúhelník, přitiskneme a z vrchu potřeme rozšlehaným vejcem.

Pirohy vkládáme do gastronádoby vyložené pečicím papírem. Pečeme v konvektomatu na 160 °C asi 25 minut.

Vytisknout recept

Suroviny

Na 16 pirohů

Na těsto

Na náplň

  • 180 g tvarohu
  • 1 žloutek
  • moučkový cukr podle chuti
  • nebo 150 g povidel

Na závěr

  • 1 bílek
  • 1 vejce

Použité produkty

Bramborové těsto standard 23% vl.
10 kg

EAN: 8594009164457

920,00 Kč bez DPH
1 030,40 Kč s DPH

Skladem

Detail

2 x 5 kg