Pirohy z bramborového těsta
Pirohy jsou populární napříč zeměkoulí. Na sladko i na slano. Vyzkoušejte náš osvědčený recept na sladkou variantu pečených pirohů s povidly nebo džemem. Zkrátka a jednoduše, dokonalý moučník!
Postup
Směs na bramborové těsto smícháme s vodou a vypracujeme hladké těsto. Rozválíme ho na pomoučněném vále a rozkrájíme na rovnoměrné čtverce.
Suroviny na náplň smícháme do hladké hmoty, nebo si nachystáme povidla.
Připravené čtverce plníme náplní. Okraje potřeme rozšlehaným bílkem, přeložíme na trojúhelník, přitiskneme a z vrchu potřeme rozšlehaným vejcem.
Pirohy vkládáme do gastronádoby vyložené pečicím papírem. Pečeme v konvektomatu na 160 °C asi 25 minut.
Vytisknout receptSuroviny
Na 16 pirohů
Na těsto
- 500 g sypké směsi na Bramborové těsto 23 % Labeta
- 550 ml vody
Na náplň
- 180 g tvarohu
- 1 žloutek
- moučkový cukr podle chuti
- nebo 150 g povidel
Na závěr
- 1 bílek
- 1 vejce
Použité produkty
Bramborové těsto standard 23% vl.
10 kg
EAN: 8594009164457
Skladem