Lasagne z bramborového těsta
Skutečně výborné lasagne připravíte z našeho bramborového těsta. Vyzkoušejte náš recept!
Postup
Cibuli a česnek mírně osmažíme na trošce oleje dozlatova. Přidáme mleté maso, rajčata, protlak, bylinky, sůl, pepř a povaříme asi 15 minut.
Na bešamel rozpustíme na mírném ohni máslo, přidáme hladkou mouky a pečlivě promícháme metličkou. Do bešamelu začneme pomalu přilévat mléko a přitom obsah kastrůlku dále důkladně prošleháváme. Bešamel přivedeme k mírnému varu, osolíme, okořeníme a necháme za občasného míchání pozvolna 15 minut vařit. Nakonec odstavíme a vmícháme ještě kousek másla.
Směs na bramborové těsto smícháme s vodou a vytvoříme hladké těsto, které rozdělíme na 4 díly.
Z každého dílu vyválíme plát dle velikosti gastronádoby. Gastronádobu vymažeme olejem a vrstvíme na sebe plát těsta, bešamel, boloňskou omáčku a strouhaný sýr. Zakončujeme vrstvou omáčky a sýrem. Pečeme v konvektomatu na 180 °C asi 45 minut.
Vytisknout receptSuroviny
Na 6 - 8 porcí
Na těsto
- 1200 g sypké směsi na Bramborové těsto speciál 30 % Labeta
- 1200 ml vody
Na náplň
Boloňská omáčka
- 6 - 8 ks stroužků česneku
- 1500 g mletého masa
- 2 - 3 konzervy rajčat (400 g)
- 2 - 3 rajské protlaky (190g) / nebo můžeme konzervovaná rajčata a protlaky nahradit 1500 g kečupu
- 2 g oregana
- 2 g provensálského koření
- sůl, pepř
Bešamel
- 6 lžic másla
- 6 vrchovatých lžic hladké mouky
- 1500 ml mléka
- 50 g másla
- sůl
- muškátový oříšek
Třetí vrstva
- 400 g nastrouhaného sýra
Použité produkty
Bramborové těsto speciál 30% vl.
10 kg
EAN: 8594009162156
Skladem