Lasagne z bramborového těsta

Skutečně výborné lasagne připravíte z našeho bramborového těsta. Vyzkoušejte náš recept!

Postup

Cibuli a česnek mírně osmažíme na trošce oleje dozlatova. Přidáme mleté maso, rajčata, protlak, bylinky, sůl, pepř a povaříme asi 15 minut.

Na bešamel rozpustíme na mírném ohni máslo, přidáme hladkou mouky a pečlivě promícháme metličkou. Do bešamelu začneme pomalu přilévat mléko a přitom obsah kastrůlku dále důkladně prošleháváme. Bešamel přivedeme k mírnému varu, osolíme, okořeníme a necháme za občasného míchání pozvolna 15 minut vařit. Nakonec odstavíme a vmícháme ještě kousek másla.

Směs na bramborové těsto smícháme s vodou a vytvoříme hladké těsto, které rozdělíme na 4 díly.

Z každého dílu vyválíme plát dle velikosti gastronádoby. Gastronádobu vymažeme olejem a vrstvíme na sebe plát těsta, bešamel, boloňskou omáčku a strouhaný sýr. Zakončujeme vrstvou omáčky a sýrem. Pečeme v konvektomatu na 180 °C asi 45 minut.

Vytisknout recept

Suroviny

Na 6 - 8 porcí

Na těsto

Na náplň

Boloňská omáčka

  • 6 - 8 ks stroužků česneku
  • 1500 g mletého masa
  • 2 - 3 konzervy rajčat (400 g)
  • 2 - 3 rajské protlaky (190g) / nebo můžeme konzervovaná rajčata a protlaky nahradit  1500 g kečupu
  • 2 g oregana
  • 2 g provensálského koření
  • sůl, pepř

Bešamel

  • 6 lžic másla
  • 6 vrchovatých lžic hladké mouky
  • 1500 ml mléka
  • 50 g másla
  • sůl
  • muškátový oříšek

Třetí vrstva

  • 400 g nastrouhaného sýra

Použité produkty

Bramborové těsto speciál 30% vl.
10 kg

EAN: 8594009162156

802,80 Kč bez DPH
899,14 Kč s DPH

Skladem

Detail

2 x 5 kg