Cibuli a česnek mírně osmažíme na trošce oleje dozlatova. Přidáme mleté maso, rajčata, protlak, bylinky, sůl, pepř a povaříme asi 15 minut.
Na bešamel rozpustíme na mírném ohni máslo, přidáme hladkou...
Ze směsi a vody vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva stejné díly. Z těsta mezi folií vyválíme asi půl centimetru silný plát, který naplníme anglickou slaninou a špenátem/zelím. Plát zabalíme...
Směs na halušky smícháme s kypřicím práškem, vejci a mlékem. Vymícháme hladké těsto. Na pánvi rozpálíme olej. Těsto nabíráme lžící a do rozpáleného oleje tvarujeme lívance. Opečeme z obou stran dozlatova.
Bramborové těsto smícháme s vodou a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na stejné díly. Každý díl rozválíme, naplníme ho povidly a vytvoříme bochánek. Knedlíky vaříme ve vroucí vodě asi 15 minut...
Mléko zahřejeme na 80 - 90 °C a přidáme 160 g másla. Když se máslo rozpustí, tak postupně přisypáváme směs na bramborové těsto zamíchanou s cukrem. Vše řádně promícháme a pokračujeme do úplného zhoustnutí.
Škubánky...