Bramborové škubánky

Vykrajované bramborové škubánky jsou skvělou variantou bezmasého obědu. Stejně tak se perfektně hodí coby poctivý dezert po lehčím obědě. Nabídněte klasiku - posypané mákem a cukrem, nebo zajímavou obměnu se zakysanou smetanou a ovocem. 

Postup

Mléko zahřejeme na 80 - 90 °C a přidáme 160 g másla. Když se máslo rozpustí, tak postupně přisypáváme směs na bramborové těsto zamíchanou s cukrem. Vše řádně promícháme a pokračujeme do úplného zhoustnutí. 

Škubánky vykrajujeme lžicí namočenou v rozpuštěném másle nebo vytváříme ozdobné válečky velkým cukrářským sáčkem. Hotové škubánky zasypeme makovou náplní a polijeme máslem.

Vytisknout recept

Suroviny

Na těsto

Na závěr


Použité produkty

Náplň maková
250 g

EAN: 8594009164365

47,83 Kč bez DPH
53,57 Kč s DPH

Skladem

Detail

1 x 250 g

Bramborové těsto standard 23% vl.
10 kg

EAN: 8594009164457

920,00 Kč bez DPH
1 030,40 Kč s DPH

Skladem

Detail

2 x 5 kg