Bramborové škubánky
Vykrajované bramborové škubánky jsou skvělou variantou bezmasého obědu. Stejně tak se perfektně hodí coby poctivý dezert po lehčím obědě. Nabídněte klasiku - posypané mákem a cukrem, nebo zajímavou obměnu se zakysanou smetanou a ovocem.
Postup
Mléko zahřejeme na 80 - 90 °C a přidáme 160 g másla. Když se máslo rozpustí, tak postupně přisypáváme směs na bramborové těsto zamíchanou s cukrem. Vše řádně promícháme a pokračujeme do úplného zhoustnutí.
Škubánky vykrajujeme lžicí namočenou v rozpuštěném másle nebo vytváříme ozdobné válečky velkým cukrářským sáčkem. Hotové škubánky zasypeme makovou náplní a polijeme máslem.
Vytisknout receptSuroviny
Na těsto
- 1000 g Bramborového těsta standard 23 % Labeta
- 140 g cukru
- 160 g másla
- 3,33 l mléka
Na závěr
- rozpuštěné máslo
- Maková náplň 32 % Labeta
Použité produkty
Bramborové těsto standard 23% vl.
10 kg
EAN: 8594009164457
Skladem