Dáváte při slazení přednost třtinovému cukru? Už jste jej někdy využili i při zavařování? Třtinový želírovací cukr 4:1 se hodí pro výrobu džemů i marmelád z hodně sladkého ovoce. Žádný další cukr není již potřeba ke směsi přidávat. Máte už svůj oblíbený recept na džem? Vyzkoušejte jak klasiku v podobě džemů jednodruhových, tak se nebojte experimentovat. I takové suroviny jako máta, vanilka či limetka mohou džem dokonale ozvláštnit. S pomocí želírovacího cukru lze navíc vyrobit i sladké ovocné šťávy či želé.
A váš džem hned vyzkoušejte s jemnými palačinkami, vláčným perníkem a nebo ho k snídani namažte na některý z našich oblíbených chlebů. Žijte naplno!
Balení obsahuje
250 g želírovací směsi
K tomu přidáte
pouze ovoce a kyselinu citronovou
Složení
cukr třtinový, želírující látky (guma guar, xanthan, pektiny, karubin, guma tara), antioxidant: kyselina askorbová, kyselina citrónová, konzervant: sorban draselný, extrakt z oregána
Může obsahovat obiloviny obsahující lepek, mléko, skořápkové plody, sóju, vejce a hořčici.