Víte, jaký je jeden z nejoblíbenějších druhů ovoce? Tipovali jste jahody? Správně! Jahody milují děti i dospělí. Nejlepší jsou samozřejmě čerstvé. Pokud však dojdou, neexistuje lepší džem, než právě ten jahodový. Proto si nezapomeňte udělat zásoby na dlouhou zimu, kdy je o sladké jahůdky nouze. Kromě džemů ovšem můžete s pomocí želírovacího cukru na jahody připravit i vynikající želé, ovocné šťávy či zdravé dětské přesnídávky, a to nejen z jahod, ale i z malin, ostružin, třešní nebo višní.
A váš džem hned vyzkoušejte s jemnými palačinkami, vláčným perníkem a nebo ho k snídani namažte na některý z našich oblíbených chlebů. Žijte naplno!
Balení obsahuje
425 g želírovací směsi
K tomu přidáte
pouze ovoce a kyselinu citronovou
Složení
cukr, želírující látky (guma guar, xanthan, pektiny, karubin, guma tara), antioxidant: kyselina askorbová, kyselina citrónová, konzervant: sorban draselný, extrakt z oregána
Může obsahovat obiloviny obsahující lepek, mléko, skořápkové plody, sóju, vejce a hořčici.
Víte, že ...
guma guar – je rostlinného původu, vyrábí se z guarových bobů podobných fazoli;
xanthan – je přírodní polysacharid vyráběný kvašením sacharidů;
pektin – je vyrobený z citrusové kůry;
tara guma – získává se mletím semen rostliny pocházející z Peru;
karubin – je rostlinného původu, připravuje se ze semen rohovníku;
kyselina askorbová – má antioxidační účinky a je důležitá pro zachování přirozené barvy ovoce;
kyselina citronová – okyseluje džem a podporuje jeho zahuštění;
extrakt z oregána – je přírodní látka s antioxidačními účinky, která zabraňuje zhnědnutí džemu;
sorban draselný – zaručuje trvanlivost vašemu džemu i při použití menšího podílu cukru