Ne všichni mají to štěstí, že si mohou dopřát sladké, kdykoli na něj dostanou chuť. Ať už kvůli hmotnosti, nebo kvůli problémům s hladinou cukru v krvi. Zatímco na váhový přírůstek je třeba dohlédnout, diabetici mají dnes naštěstí k dispozici různé alternativy. Jednou z nich je krystalická fruktóza neboli ovocný cukr. Nezapomeňte však, že sladivost je až o 30 % vyšší než u klasického řepného cukru, tak to s fruktózou příliš nepřežeňte. Výborně se hodí jak pro běžné slazení, tak pro pečení.
Hledáte další výrobky vhodné pro diabetiky? Vyzkoušejte Želírovací ovocný cukr nebo Želírfix s ovocným cukrem.
Složení
krystalická fruktóza
Skladujte při teplotě nejvýše 30 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 70 %.