Rádi pečete, ale nebaví vás neustálé odvažování a odhadování správných poměrů? My jsme si dali tu práci za vás a připravili jsme pro vás speciální bezlepkovou mouku. Smíchali jsme kukuřičnou a rýžovou mouku, kterými bez problémů nahradíte mouku pšeničnou. Až příště dostanete chuť na palačinky, pizzu či jiné dobroty, nemusíte již ztrácet čas mícháním bezlepkové mouky. Stačí vzít námi připravenou univerzální směs a hurá do vaření nebo pečení.
Složení
bramborový škrob, rýžová mouka, kukuřičná mouka, kukuřičný škrob, zahušťovadlo: guma guar, látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté, antioxidant: kyselina askorbová, kyselina: kyselina citronová
Víte, že
guma guar – zvyšuje trvanlivost a zamezuje drobivosti pečiva, má rostlinný původ, je považována za bezpečnou látku; fosforečnany vápenaté – zlepšují kvalitu těsta, nejsou známy nežádoucí účinky, jsou považovány za bezpečnou látku; kyselina askorbová – má antioxidační účinky, zajišťuje snadnější zpracování těsta, vyrábí se z hroznového cukru, nemá žádné nežádoucí účinky při běžném příjmu; kyselina citronová – používá se jako konzervant, zabraňuje růstu bakterií, kvasinek a plísní a je považována za bezpečnou látku