Jablečný štrúdl ze směsi na halušky
Desítky receptů a výsledkem je vždy a stále všem dobře známý jablečný štrúdl, který nesmí chybět v žádné nabídce moučníků ke kávě. Vyzkoušejte náš rychlý recept z haluškového těsta. Sladká jablka a vůně skořice pak recept dotáhnou k dokonalosti.
Postup
Ze směsi a vody vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva stejné díly. Z každé poloviny těsta vyválíme mezi fólií tenký plát, který poklademe nastrouhanými jablky, posypeme skořicovým cukrem a případně dosladíme krystalovým cukrem.
Přeneseme na gastronádobu vyloženou pečicím papírem a potřeme buď rozšlehaným vejcem, nebo trochou rozpuštěného másla. Pečeme v konvektomatu na 180 °C asi 20 minut.
Vytisknout receptSuroviny
Na 2 štrúdly
Na těsto
- 1000 g sypké směsi na Bramborové halušky Labeta
- 550 ml vody
Na náplň
- 8 nastrouhaných jablek (oloupaných a zbavených jádřinců)
- 2 Skořicové cukry Labeta
- cukr na doslazení (dle kyselosti jablek)
Na závěr
- 1 vejce, nebo máslo na potření