Jablečný štrúdl ze směsi na halušky

Desítky receptů a výsledkem je vždy a stále všem dobře známý jablečný štrúdl, který nesmí chybět v žádné nabídce moučníků ke kávě. Vyzkoušejte náš rychlý recept z haluškového těsta. Sladká jablka a vůně skořice pak recept dotáhnou k dokonalosti.

Postup

Ze směsi a vody vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva stejné díly. Z každé poloviny těsta vyválíme mezi fólií tenký plát, který poklademe nastrouhanými jablky, posypeme skořicovým cukrem a případně dosladíme krystalovým cukrem. 

Přeneseme na gastronádobu vyloženou pečicím papírem a potřeme buď rozšlehaným vejcem, nebo trochou rozpuštěného másla. Pečeme v konvektomatu na 180 °C asi 20 minut.

Vytisknout recept

Suroviny

Na 2 štrúdly

Na těsto

Na náplň

  • 8 nastrouhaných jablek (oloupaných a zbavených jádřinců)
  • 2 Skořicové cukry Labeta
  • cukr na doslazení (dle kyselosti jablek)

Na závěr

  • 1 vejce, nebo máslo na potření

Použité produkty

Skořicový cukr
20 g

EAN: 8594009162248

2,61 Kč bez DPH
3,00 Kč s DPH

Skladem

Detail

1 x 20 g

Bramborové halušky
460 g

EAN: 8594009160336

26,96 Kč bez DPH
31,00 Kč s DPH

Skladem

Detail

1 x 460 g