Jablečný koláč ze směsi na halušky
Jablečné moučníky patří k nejoblíbenějším a proto by neměly chybět v žádné nabídce. Nechte se inspirovat naším jednoduchým receptem na jablečný koláč, který si vaši zákazníci zamilují.
Postup
Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady. Vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 díly a rozválíme na velikost gastronádoby. Jablka okrájíme a nastrouháme nahrubo. Přimícháme skořici, vanilinový cukr a případně přisladíme podle typu jablek a chuti.
Do gastronádoby dáme nejdříve pečicí papír, na který rozložíme první díl těsta. Dále navrstvíme náplň a přiklopíme náplň druhým dílem těsta. Povrch propícháme vidličkou a dáme upéct na 20 – 25 minut při 160 °C. Po upečení můžeme pocukrovat nebo zlehka přizdobit čokoládovou polevou.
Vytisknout receptSuroviny
Na 28 porcí
Na těsto
- 1000 g sypké směsi Bramborové halušky Labeta
- 2,5 kávové lžičky Kypřicího prášku do pečiva Labeta
- 300 g cukru
- 325 g rostlinného tuku Hera
- 325 ml vody
Na náplň
- 10 jablek (oloupaná a nahrubo nastrouhaná)
- 2,5 kávové lžičky skořice
- 100 g Vanilinového cukru Labeta
- cukr dle chuti